viernes, 5 de noviembre de 2010

El primer assalt - Lluïsa Forrellad

Siempre me ha gustado cómo escribe esta autora. Pero en esta ocasión, no me ha acabado de convencer la temática. Lo que si que es verdad es que las descripciones son magníficas, te hacen estar presente en cada una de las escenas, es increible el poder de captación y de involucración que se establece entre los personajes y el lector. Adjunto la sinópsis del libro:
Una novel·la sobre la passió de viure i la recerca de la felicitat.

Barcelona, 1962. Al barri del Clot mor Manel Funset, propietari d’un taller mecànic. A principis dels anys quaranta s’havia casat amb Jacinta, una noia enamoradissa de bona família, els Galobard, i tenen un fill, Juli, de divuit anys, aprenent de comptable i que boxeja per afició. La mort de Manel Funset desfermarà totes les tensions latents a la família, obrint escletxes per les diferències de formació i d'expectatives vitals. Així, Jacinta reprendrà el tracte amb la seva família, que l'havia repudiat, mentre que Juli vol continuar el negoci del seu pare i iniciar una nova vida amb Estela, la seva nòvia embarassada. Però les coses mai no surten tan bé com es pensen.Esplèndida novel·la sobre la passió de viure i la recerca de la felicitat, El primer assalt és també una magnífica radiografia de la Barcelona dels anys seixanta: el Clot gairebé suburbial, les cases sumptuoses de la Bonanova, la Barceloneta, etc
                                  

3 comentarios:

Pilu dijo...

No está a la altura de "Foc latent", pero es muy bueno.

Beatriz dijo...

A mi también me gustaron más "Foc latent" y "Retorn amarg", a esta novela le falta un punto de cocción

Gise dijo...

Una cosa que no me ha gustado nada es el lenguaje que utiliza la verdad, yo no veo a la gente hablando en catalán así.. pero bueno es una percepción muy personal.

Pilu y Beatriz gracias por los comentarios...